Οι δεσμεύσεις μας

 

Η δέσμευσή μας για γυναίκες που φροντίζουν την υγεία τους

 

 

Πιστεύουμε ότι η υγεία της γυναίκας είναι στενά συνδεδεμένη με την υγεία του περιβάλλοντος στο οποίο ζει. Η υγεία της γυναίκας επηρεάζει τόσο την ίδια όσο και το στενό και ευρύτερο κύκλο της. Αποτελεί δέσμευση για εμάς να βοηθάμε την κάθε γυναίκα, μέσα από τα προϊόντα μας, τις υπηρεσίες και την επιστήμη μας, να έχει μια υγιή ζωή σε όλα τα στάδιά της. Αλλά δε θέλουμε αυτό να επιβαρύνει την προστασία του περιβάλλοντος. Θέλουμε να σας πούμε περισσότερα για το τι κάνουμε ήδη και για το ποιες είναι οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον.

 

 

Τα προϊόντα μας

 

Το γνωρίζατε ότι είμαστε ηγέτες στην καινοτομία των ταμπόν για περισσότερο από 40 χρόνια, για να διασφαλίζουμε ότι τα προϊόντα μας όχι απλά παρέχουν αξιόπιστη προστασία αλλά είναι και ασφαλή και για το σώμα σας και για το περιβάλλον!

 

Το υγιές σώμα είναι σημαντικό για εμάς και γι’ αυτό τα ταμπόν o.b.® δεν περιέχουν άρωμα, επιβλαβή χημικά ή λεύκανση με χλώριο. Όλα μας τα ταμπόν έχουν έναν απορροφητικό πυρήνα 100% φυτικής και βιώσιμης προέλευσης, ενώ τα ταμπόν μας είναι υποαλλεργικά (σχεδιασμένα για όσο το δυνατό μικρότερο κίνδυνο αλλεργίας). Είναι όλα κλινικά δοκιμασμένα από γυναικολόγους για την υγιεινή και την ασφάλειά σας.

 

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των ταμπόν μας διαθέτουν όλα πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα σύμφωνα με το πρότυπο STANDARD 100 της OEKO-TEX® καθώς πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας της για προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας που έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας Η αξιολόγησή μας από την OEKO-TEX® για το o.b.® ProComfort ήταν Λίαν καλώς και για το 2017 και για το 2020.

 

Από το 2010, το εργοστάσιο όπου φτιάχνονται τα ταμπόν μας o.b.® στο Βούπερταλ της Γερμανίας ηλεκτροδοτείται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό και άλλα μέτρα έχουν μειώσει τα απόλυτα επίπεδα εκπομπής CO2 κατά 88% μεταξύ του 2010 και του 2019. Είμαστε αφοσιωμένοι στο να προστατεύουμε το περιβάλλον και να επιτρέπουμε στους καταναλωτές μας να παίρνουν ενημερωμένες αποφάσεις για μια πιο υγιή ζωή.

 

Μέχρι το 2025, φιλοδοξούμε να χρησιμοποιούμε όσο περισσότερο γίνεται βιολογικά και βιώσιμα συστατικά με στόχο έναν υγιή πλανήτη, ενώ παράλληλα να συνεχίσουμε να παρέχουμε την αξιόπιστη προστασία και άνεση που κάνουν γνωστά τα ταμπόν o.b.® εδώ και χρόνια.

 

 

Οι συσκευασίες των προϊόντων μας

 

Γνωρίζατε ότι έχουμε ήδη κάνει σημαντικές αλλαγές στις συσκευασίες, κάτι που συμβάλλει σημαντικά στον αγώνα κατά των απορριμμάτων συσκευασίας;

 

Όλες οι συσκευασίες των ταμπόν μας φτιάχνονται από 90% ανακυκλωμένα υλικά και ίνες που διαθέτουν πιστοποίηση FSC και προέρχονται από ανανεώσιμα δάση της Ευρώπης.

 

Όλα τα κουτιά των o.b.® είναι 100% ανακυκλώσιμα και παράλληλα χρησιμοποιούμε φυτικά μελάνια τα οποία είναι πιο φιλικά για το περιβάλλον καθώς ανακυκλώνονται πιο εύκολα.

 

Δουλεύουμε σκληρά για να παρέχουμε πληροφορίες για την απόρριψη των προϊόντων μας και να παροτρύνεται η απόρριψη σε κάδους για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Τα ταμπόν μας απορρίπτονται εύκολα στον κάδο για να διατηρείται καθαρός ο πλανήτης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουμε αφαιρέσει τα πλαστικά απλικατέρ μίας χρήσης από τη γκάμα των ταμπόν μας, με στόχο λιγότερα πλαστικά απόβλητα και την προστασία των ποταμών και των θαλασσών.

 

Μέχρι το 2025, στόχος μας είναι η μείωση του παγκόσμιου αποτυπώματός μας, και προς αυτό τον στόχο εργαζόμαστε για την πιο αποδοτική χρήση των υλικών συσκευασίας, με τρόπους όπως μείωση μεγέθους, περισσότερα προϊόντα σε παλέτες και μείωση του αριθμού φορτηγών στο δίκτυο διανομής μας, ώστε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος

 

 

Υπενθύμιση απόρριψης

 

•  Όλα τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής δε θα πρέπει να απορρίπτονται στη λεκάνη της τουαλέτας, ούτε αυτά που είναι βιοδιασπώμενα, εκτός εάν αναφέρει κάτι διαφορετικό η συσκευασία.

•  Αυτό για να αποφεύγονται αποφράξεις στο αποχετευτικό σύστημα και να μειώνονται τα απορρίμματα στις θάλασσες. Τα χρησιμοποιημένα προϊόντα γυναικείας υγιεινής (ακόμα και αν είναι βιοδιασπώμενα) θα πρέπει πάντα να απορρίπτονται σε οικιακούς κάδους καθώς περιέχουν απόβλητα εμμηνόρροιας/υγιεινής. Πολλοί καταναλωτές απορρίπτουν τα ταμπόν τους τυλίγοντάς τα σε χαρτί υγείας και πετάγοντάς τα στον κάδο. Πολλές δημόσιες τουαλέτες έχουν κάδους για απορρίμματα υγιεινής όπου πρέπει να απορρίπτονται τα προϊόντα υγιεινής και όχι στη λεκάνη της τουαλέτας.

•  Στη συσκευασία των προϊόντων, χρησιμοποιούμε σύμβολα που υποδεικνύουν να μην απορρίπτονται στην λεκάνη της τουαλέτας. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη σωστή απόρριψη στους ιστότοπους των εμπορικών μας σημάτων.

•  Επίσης, έχουμε θεσπίσει ένα σχέδιο για την ανακύκλωση με βάση την κυβερνητική διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι η συσκευασία μας σχεδιάζεται με γνώμονα την ανακυκλωσιμότητα.

 

 

Η συνεισφορά μας στην κοινωνία

 

Έχουμε μακρά ιστορία συνεργασιών με επαγγελματίες υγείας όπως γυναικολόγους για να είμαστε σίγουροι ότι φτιάχνουμε τα πιο αποτελεσματικά, άνετα και ασφαλή προϊόντα για τις ανάγκες της εμμήνου ρύσης και της προσωπικής σας υγιεινής.

 

 

Από τι φτιάχνεται το προϊόν;

 

 

Ακολουθεί λίστα με τα μέρη και τα υλικά των ταμπόν μας:
 

  1. Κάλυμμα: Το κάλυμμα είναι ένα πολύ λεπτό στρώμα φτιαγμένο από προσεκτικά επιλεγμένες συνθετικές ίνες (πολυαιθυλένιο, πολυπροπυλένιο, πολυεστέρας) ώστε να διασφαλίζεται η άνετη τοποθέτηση και η αφαίρεση ιδιαίτερα σε μέρες χαμηλής ροής. Το κάλυμμα είναι τυλιγμένο γύρω από τον απορροφητικό πυρήνα για να μην προσκολλώνται ίνες στα κολπικά τοιχώματα όταν αφαιρείτε το ταμπόν. Αυτό το λεπτό στρώμα περιβάλλει τον πυρήνα του ταμπόν. Έτσι τα ταμπόν γίνονται πιο ασφαλή και πιο άνετα. Οι συνθετικές ίνες που χρησιμοποιούνται στο κάλυμμα είναι ασφαλείς και χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα όπως για τη φροντίδα τραυματισμών.
 
  1. Απορροφητικός πυρήνας: Ο βασικός απορροφητικός πυρήνας των ταμπόν μας φτιάχνεται από βισκόζη, μια βιοδιασπώμενη και βιώσιμη ίνα που φτιάχνεται από πολτό φυσικού ξύλου και η οποία έχει αποδειχθεί ασφαλής για χρήση στον άνθρωπο. Η βισκόζη έχει ειδικές ιδιότητες όπως απορροφητικότητα και αντοχή που καθιστούν τις ίνες βισκόζης το ιδανικό υλικό για τον απορροφητικό πυρήνα του ταμπόν. Η βισκόζη είναι ένα ασφαλές, βιώσιμο και υπεύθυνο υλικό για χρήση. Επιπλέον, οι ίνες βισκόζης που χρησιμοποιούμε φτιάχνονται από ξυλεία που προέρχεται από δάση βιώσιμης διαχείρισης στην Ευρώπη.
 
  1. Κορδόνι:Το κορδόνι του ταμπόν φτιάχνεται από συνθετικές ίνες πολυεστέρα που είναι γνωστές για τη μεγάλη αντοχή τους και για το ό,τι δεν απορροφούν υγρά σε χρήσεις υγιεινής. Ενώνεται σταθερά με το ταμπόν κατά τη διαδικασία κατασκευής ώστε να αφαιρείται με ασφάλεια. Η αντοχή και η ένωση του κορδονιού αποτελούν μέρος των τακτικών δοκιμών, που γίνονται πριν μπουν στα ράφια τα ταμπόν.
 
  1. Περιτύλιγμα: Η κύρια συσκευασία (περιτύλιγμα) φτιάχνεται από συνθετικές ίνες(πολυαιθυλένιο, πολυπροπυλένιο) για να διασφαλίζεται η άριστη προστασία από ρύπους (σκόνη, βρωμιά) και υγρασία και για να διατηρείται η ακεραιότητα του ταμπόν. Επιπλέον προφυλάσσει από τη διόγκωση του ταμπόν, και έτσι τοποθετείται πιο εύκολα όταν είναι να το χρησιμοποιήσετε. Αναζητάμε συνεχώς πιο βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις που παρέχουν τις ίδιες επιδόσεις.

 

 

Ποιότητα και διασφάλιση


Τα ταμπόν μας χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια γυναίκες κάθε μέρα. Η προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίζουμε ότι τα ταμπόν μας είναι ασφαλή, άνετα και αποτελεσματικά.
 

• Κανένα ταμπόν o.b. δεν περιέχει επιβλαβή χημικά, χλώριο, χρωστικές και άρωμα και είναι κλινικά δοκιμασμένα από γυναικολόγους για την υγιεινή και την ασφάλειά σας.
• Όλα τα ταμπόν μας πληρούν τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2001/95/ΕΚ για τη γενική ασφάλεια των προϊόντων στην ΕΕ, η οποία διέπει τα προϊόντα γυναικείας φροντίδας. Αυτή η οδηγία απαιτεί από τους κατασκευαστές να παρέχουν ασφαλή προϊόντα στους καταναλωτές. Για να πληρούνται οι απαιτήσεις αυτής της οδηγίας, πρέπει να θέτουμε αυστηρές διαδικασίες για την αξιολόγηση και την επιβεβαίωση της ασφάλειας των πρώτων υλών και των έτοιμων προϊόντων και να παρέχουμε τις σχετικές πληροφορίες ώστε να μπορούν οι καταναλωτές μας να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τα προϊόντα μας.
• Τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα ταμπόν μας βασίζονται σε επιστημονικά και κλινικά στοιχεία, μεγάλη γυναικολογική πείρα, δεκαετίες γνώσης και εμπειρίας γύρω από τις ανάγκες της γυναίκας για την υγιεινή της περιόδου καθώς και τη γνώμη των καταναλωτών. Οι πρώτες ύλες επιλέγονται προσεκτικά για την υψηλότερη ποιότητα και υποβάλλονται σε εκτεταμένη αξιολόγηση ως προς την ασφάλεια πριν από την έγκρισή τους και τη χρήση τους στην κατασκευή των προϊόντων.
• 'Όλα τα ταμπόν μας διαθέτουν πιστοποίηση από ανεξάρτητο φορέα σύμφωνα με το πρότυπο Standard 100 της OEKO TEX® καθώς πληρούν τις υψηλές απαιτήσεις ασφαλείας της για προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας σε επαφή με το (βρεφικό) δέρμα. Αυτή η πιστοποίηση βασίζεται σε ελέγχους για επιβλαβείς ουσίες όλων των υλικών που χρησιμοποιούνται στα ταμπόν μας, σύμφωνα με τα κριτήρια για υλικά κλωστοϋφαντουργίας (για μωρά).

 

Κάθε νέο προϊόν υποβάλλεται σε αυστηρό έλεγχο πριν διατεθεί στο εμπόριο που καλύπτει την ασφάλεια, την ποιότητα και τις επιδόσεις από τις πρώτες ύλες έως το τελικό προϊόν.
 

• Για την ανάπτυξη του τελευταίου προϊόντος ταμπόν, διενεργήθηκαν περισσότερες από 12.000 δοκιμές.
• Αυτές οι δοκιμές διενεργήθηκαν από προμηθευτές, εσωτερικά ή εξωτερικά εργαστήρια, ή από ανεξάρτητους φορείς.