Τι συμβαίνει εσωτερικά;

Στην τελική ευθεία προς την ενηλικίωση!

Έχεις δει τις εξωτερικές αλλαγές στο σώμα σου, αλλά γνώριζες ότι συμβαίνουν πολλές άλλες εσωτερικές αλλαγές που είναι αόρατες; Είναι όλες αλληλένδετες, και αιτία όλων είναι οι ορμόνες.

Αλλά γιατί; Λοιπόν, μπορεί να περάσουν χρόνια μέχρι να τα χρησιμοποιήσεις, αλλά τα γεννητικά σου όργανα ωριμάζουν και προετοιμάζονται για τη σεξουαλική πράξη και την αναπαραγωγή. Η εμφάνιση της πρώτης σου περιόδου είναι ο λόγος για τον οποίο γίνονται όλα αυτά: σημαίνει ότι είσαι γόνιμη! Θεωρητικά, μπορείς να μείνεις έγκυος από την πρώτη σου κιόλας περίοδο... Γι’ αυτό να θυμάσαι ότι εάν σκέφτεσαι να πειραματιστείς με τη σεξουαλική πράξη, να ζητήσεις οπωσδήποτε πληροφορίες σχετικά με την αντισύλληψη!

Το βίντεο δείχνει πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό. Ρίξε μια ματιά!

 


Έχεις ακούσει για τον παρθενικό υμένα; Είναι μια λεπτή μεμβράνη που προστατεύει το εσωτερικό του κόλπου, η οποία αλλάζει στην εφηβεία και γίνεται μαλακή και εύκαμπτη. Στο πέρασμα του χρόνου υπήρξε η πεποίθηση ότι ο άθικτος παρθενικός υμένας αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο παρθενίας, ενώ ο «διαρρηγμένος» παρθενικός υμένας αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο απώλειας της παρθενίας. Δεν είναι τόσο απλό, και αυτές οι πεποιθήσεις μπορούν να θεωρηθούν μύθοι! Συνήθως, ο παρθενικός υμένας διαθέτει ένα άνοιγμα, ακόμα και στα κορίτσια που δεν έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή (το οποίο επιτρέπει την έξοδο των κολπικών εκκρίσεων από το σώμα). Και κατά την εφηβεία οι ορμόνες (οιστρογόνα) καθιστούν τον παρθενικό υμένα πιο ελαστικό και εύκαμπτο, επιτρέποντάς σου τη χρήση των ταμπόν.   

Κατά την αναπαραγωγή του βίντεο θα εμφανιστούν κείμενα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα γεννητικά όργανα.