Πως τοποθετείται το ταμπόν;

Για όλα υπάρχει η πρώτη φορά! Η περίοδός σου αποτελεί ένα φυσικό μέρος της ζωής σου και είναι φυσιολογικό να έχεις απορίες σχετικά με αυτή. Μην ανησυχείς - η τοποθέτηση του ταμπόν δεν είναι τόσο δύσκολη όσο νομίζεις! Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο για να μάθεις τη διαδικασία. Θα δεις - η τοποθέτηση του ταμπόν είναι πραγματικά αρκετά εύκολη μόλις μάθεις τον τρόπο.
 

Πως τοποθετείται το ταμπόν

 

 

Τοποθέτηση του ταμπόν: απλά χαλάρωσε και ηρέμησε!


Ίσως νιώθεις αγχωμένη σχετικά με τη χρήση του ταμπόν για πρώτη φορά, αλλά δεν υπάρχει λόγος. Μετά τις πρώτες φορές θα καταλάβεις ότι είναι πάρα πολύ εύκολο. Το σχετικό βίντεο οδηγιών κάνει την τοποθέτηση του ταμπόν για πρώτη φορά όσο πιο απλή γίνεται και σου δείχνει, βήμα-βήμα, πώς να την κάνεις. Το ιδανικό είναι να είσαι εντελώς χαλαρή, γιατί διαφορετικά οι μύες σου θα συσπαστούν και η τοποθέτηση θα γίνει πιο δύσκολη. Μια απλή συμβουλή: πάρε μερικές βαθιές ανάσες και προσπάθησε να νιώσεις εντελώς ήρεμη – αυτό θα σε χαλαρώσει πριν τοποθετήσεις το ταμπόν.
 

Αξίζει τον κόπο!


Αντίθετα με τις σερβιέτες, τα ταμπόν φοριούνται εσωτερικά. Αυτό ίσως φαίνεται περίεργο, αλλά εφόσον τοποθετηθεί σωστά δεν θα το νιώθεις καθόλου. Εάν χρησιμοποιούνται σωστά, τα ταμπόν έχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα! Μπορείς να κινείσαι άνετα και να απολαμβάνεις τη ζωή σου όπως κάθε άλλη μέρα. Είσαι ελεύθερη να συνεχίσεις να αθλείσαι για παράδειγμα, επειδή το σώμα σου συγκρατεί το ταμπόν στη θέση του και δεν θα το νιώθεις καθόλου. Μπορείς ακόμα να ασχοληθείς με την κολύμβηση, καθώς το ταμπόν είναι κρυμμένο με ασφάλεια και προστατευμένο από την επαφή με το νερό. Απλά να θυμάσαι να χρησιμοποιείς το ταμπόν με τη μικρότερη απορροφητικότητα για την έμμηνο ρύση σου και να αλλάζεις το ταμπόν σου τακτικά.