Πόσο συχνά θα πρέπει να αλλάζω το ταμπόν μου;

Θα πρέπει να αλλάζεις το ταμπόν σου όταν έχει κορεστεί πλήρως ή εφόσον το έχεις χρησιμοποιήσει για 8 ώρες. Η ποσότητα της ροής σου καθορίζει τη συχνότητα με την οποία θα πρέπει να αλλάζεις το ταμπόν σου. Να θυμάσαι πάντα να χρησιμοποιείς το ταμπόν με τη μικρότερη απορροφητικότητα για την έμμηνο ρύση σου.  

Τις πρώτες μέρες, όταν η αιμορραγία θα είναι πιο έντονη, μπορεί να χρειαστεί να αλλάζεις το ταμπόν σου κάθε 3 με 6 ώρες. Για τις μέρες με μικρότερη ροή, προς το τέλος της περιόδου σου, μπορείς συνήθως να χρησιμοποιείς μικρότερο ταμπόν και να το αλλάζεις κάθε 6 με 8 ώρες. Να θυμάσαι να αλλάζεις το ταμπόν πριν περάσουν 8 ώρες χρήσης του.

Εάν δεν είσαι σίγουρη αν χρειάζεται να αλλάξεις το ταμπόν σου, τράβηξε απαλά το κορδόνι. Αν το ταμπόν γλιστρήσει με ένα μικρό τράβηγμα, άλλαξέ το. Αν όχι, ενδεχομένως είναι πολύ νωρίς (εκτός αν έχουν περάσει ήδη 8 ώρες). Αν νομίζεις ότι το ταμπόν σου δεν είναι πλήρως κορεσμένο ακόμα και μετά από 8 ώρες, θα πρέπει να δοκιμάσεις να χρησιμοποιήσεις μικρότερο βαθμό απορροφητικότητας.

Τα ταμπόν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τη νύχτα επίσης. Απλά τοποθέτησε ένα καινούριο ταμπόν πριν πας για ύπνο και αφαίρεσέ το μόλις σηκωθείς το πρωί.